Waarom in actie voor De Hoop?

Ook in deze coronatijd helpt De Hoop mensen die worstelen met verslaving of psychische problemen. Vanuit een Bijbelse missie zien wij om naar kinderen, jongeren en volwassenen. Bij De Hoop geloven we niet in hopeloze gevallen!


Voor veel onderdelen van ons werk zijn wij afhankelijk van giften. Deze giften zamelen we in via Vrienden van de Hoop. Via In Actie voor de Hoop kun je zelf in actie komen om geld in te zamelen voor Vrienden van de Hoop! Hiermee financieren we projecten en activiteiten van De Hoop die niet of alleen gedeeltelijk vergoed worden door verzekeraars of de overheid. Dit werk kan alleen doorgaan dankzij onze donateurs. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Pastorale zorg zoals pastorale gesprekken, Bijbels voor cliënten, lofprijsavonden, christelijke conferenties en toerusting
  • De interne opleidingsschool voor ervaringsdeskundige
  • Inloophuis De Hoop in Dordrecht
  • Werkvisie De Hoop
  • Stay Clean - verschillende plaatsen in Nederland
  • Inloophuis in Vlissingen

Vrienden van De Hoop organiseert ook een aantal sponsorevenementen om geld in te zamelen voor bovenstaande activiteiten. Zo is er Cycle for Hope, fietsen om hoop te geven aan wie geen hoop meer heeft. Ook organiseert Vrienden van De Hoop Vrouwen lopen voor Vrouwen om geld op te halen voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen en voor vrouwen die samen met hun kinderen verblijven bij De Hoop.

Kijk voor meer activiteiten op de website van Vrienden van De Hoop.
Meer informatie over De Hoop lees je op onze algemene website.

NOOT: Wij hebben een ANBI-status, wat betekent dat giften aan ons aftrekbaar zijn van de belasting.