Ideeënpagina

Omdat we het echt super fijn vinden om met jouw hulp meer en betere zorg te kunnen leveren aan verslaafden en mensen met psychische problematiek vind je hieronder allerlei ideeën om je een handje op weg te helpen. Kom je er alleen niet uit? Kies er dan voor om met een groep of groepje mensen een actie te starten. Ga je bijvoorbeeld naar de kerk? Start dan samen met gemeenteleden een actie. Met je sportclub of een vereniging is een actie starten ook een goed idee.

In deze tijd is het lastiger een actie te verzinnen maar wel heel erg nodig! Wie is creatief? Loop bijvoorbeeld een marathon op de loopband en laat je sponsoren. Of kook wat extra maaltijden om te verkopen in je buurt. 

 

Ideeën om als groep een actie te starten:

  1. Ga met elkaar klusjes doen in de buurt of bij gemeenteleden uit de kerk. Laat deze mensen vervolgens een donatie doen bij jouw actie hier op de website.
  2. Kies ervoor om met elkaar een stuk in je dorp of stad te gaan lopen, rennen of fietsen en zoek mensen die jou via deze website hiervoor willen sponsoren.
  3. Met elkaar in je dorp of stad aan de slag met het verzamelen van zwerfafval en buurtbewoners vragen om hiervoor een donatie te doen op jouw actiepagina.
  4. Brei met elkaar de langste sjaal en vraag mensen om inspanning voor het breien te sponsoren via je actie op deze website.
  5. Ga in de periode rond de kerst met elkaar kerstkaarten bezorgen. Flyer in je omgeving of onder de gemeenteleden in de kerk dat ze hun kerstpost bij jou kunnen bezorgen en jij ze vervolgens bij de juiste mensen in de brievenbus stopt. Stel per kaart een vast bedrag of laat mensen een vrije donatie doen via je actiepagina op deze website.
  6. Zit je op een sportclub? Houd dan met elkaar een tournooi en nodig al je familie, vrienden en kennissen uit. Stuur hen van tevoren via social media een link van je actie voor dit tournooi zodat ze kunnen doneren hier op de website.

 
Bovenstaande acties kun je uiteraard ook alleen doen en de acties hieronder die we voor individuelen beschrijven zou je ook samen kunnen doen:

  1. Ga een (halve) marathon lopen. Ja, doe eens gek en ga deze sportieve uitdaging aan! Een persoonlijk doel voor jezelf en maak een actie aan zodat je ook tegelijkertijd ons kunt steunen.
  2. Ben je muzikaal? Organiseer een huiskamerconcert voor f(r)ee! Dit houdt in dat mensen gratis binnen kunnen lopen en via je actiepagina op de website jou kunnen doneren voor het muzikaal spel.