Alcohol- en drugsbrillen voor preventiewerk

van totaal € 5.000 (36%)

Wat doen alcohol en drugs met je lichaam?  Alcohol- en drugsbrillen zijn een uitstekend hulpmiddel om jongeren de risico's van middelengebruik te laten ervaren. Daarom willen we elke trainer een alcohol- en drugsbril geven om te gebruiken bij hun preventielessen.

Ik doe mee!

Help jij ons met de aanschaf van 20 alcoholbrillen en 20 drugsbrillen? 

Preventiewerkers van Chris en Voorkom trainen jongeren om hen te helpen gezonde keuzes te maken. Deze bewustwordingsprogramma geven ze aan jongeren in het voortgezet onderwijs en op evenementen. Door de bril op te zetten merken jongeren op een interactieve manier wat alcohol en drugs met je lichaam doen. Deze ervaring schudt de jongeren wakker en doordringt hen van de risico's. De jongeren vinden het leuk de brillen uit te proberen. Ze zijn nieuwsgierig en daardoor blijft de preventie-boodschap goed bij hen hangen.

De brillen zijn een gezonde manier om de effecten van alcohol en drugs ervaren zoals: 

  • Dubbel zien
  • Onvast ter been (niet recht meer kunnen lopen)
  • Beperkt zicht
  • Verstoorde oog- en handcoördinatie
  • Duizelig worden
  • Reflexen zullen vertragen

Op dit moment hebben we twee brillen die de trainers onderling delen. Dit is veel te weinig. Omdat het zo'n mooie aanvulling is op de trainingen is het belangrijk dat elke trainer zijn of haar eigen brillen krijgt. Een bril kost rond de 125 euro. Zelf hebben we hier geen budget voor en er zijn ook geen subsidies om deze hulpmiddelen aan te schaffen. Help jij ons mee? Dank je wel! Samen maken we jongeren sterk!

Stichting Chris en Voorkom maakt onderdeel uit van het concern De Hoop. Stichting Vrienden van De Hoop is verantwoordelijk voor de werving, administratie en besteding van giften aan Chris en Voorkom. Giften die deze actie overstijgen zet Vrienden van De Hoop in voor projecten van Chris en Voorkom die afhankelijk zijn van giften, zoals chatmetchris.nl.

Bekijk alle
25-05-2024 | 16:23
09-05-2024 | 17:59 Ik wil graag dat jongeren ervaren wat de effecten van alcohol en drugs zijn in de hoop dat ze verstandige keuzes maken. Niet beginnen is vele malen makkelijker dan stoppen, heb ik van dichtbij gezien.
09-05-2024 | 08:32 goed plan
08-05-2024 | 20:36 Als deze brillen het verschil kunnen maken, met liefde gegeven.
08-05-2024 | 19:16
Bekijk alle

Cruciale preventielessen

17-08-2023 | 10:22 De preventielessen op scholen zijn cruciaal om jongeren weerbaar te maken. De trainers van Chris en Voorkom geven lessen zowel op basisscholen als op het voortgezet onderwijs. Onze programma’s leren kinderen en tieners om verantwoorde en gezonde keuzes te maken.  Preventietrainer Arjan vertelt: "Ik zet de leerlingen zelf aan het denken. Ik vertel niet alleen over de risico’s van verslavende middelen, maar stel ze vragen. ‘Hoe ga jij om met groepsdruk?’ ‘Voel je je gestrest?’ Als jongeren verslavende middelen gebruiken, zoals snus, wiet of alcohol, wennen ze eraan om lastige gevoelens te verdoven. Juist in de tienerfase is het belangrijk dat je ontdekt hoe je op een gezonde manier omgaat met emoties en stress. Daarom zijn de preventielessen zo cruciaal.”  Kan Chris Voorkom ook langskomen op mijn school? Neem voor meer informatie gerust contact op met onze afdeling Planning:Voor Primaironderwijs: planningpo@chrisvoorkom.nlVoor Voortgezetonderwijs: planningvo@chrisvoorkom.nlof bel naar 085 – 0404850. Wij helpen je graag verder! Help ons jongeren wakker te schudden en steun deze actie! Ik doe mee!
Lees meer