Chris en Voorkom!

van totaal € 15.000 (0%)

Stichting Chris en Voorkom! inspireert en stimuleert kinderen en jongeren bij het maken van gezonde en verantwoorde keuzes.

Met ‘Chris’ bieden wij kinderen en jongeren een luisterend oor via chat en Connect (e-coaching). Daarnaast bieden wij op maat trainingen, voorlichtingen en coaching, bijvoorbeeld over groepsdruk of het aanpakken van pestgedrag. ‘Chris’ is er voor bemoediging van en advies aan jonge mensen en voor hun opvoeders, jeugdwerkers en professionals. Ook bieden wij met ‘Chris’ middels Connect een luisterend oor aan opvoeders die anoniem contact willen met een coach over zorgen / problemen binnen de opvoeding.

Voor het overgrote deel van dit werk is Stichting Chris en Voorkom! afhankelijk van giften.

 

Met ‘Voorkom!’ willen wij kinderen en tieners voorlichten over middelengebruik. Dit doen wij door het verzorgen van preventielessen die voornamelijk op scholen worden gegeven. Deze preventielessen gaan onder meer over de thema’s alcohol, drugs, roken en internet. Met ‘Voorkom!’ willen wij leerlingen leren om zelf gezonde keuzes te maken.

 

Stichting Chris en Voorkom! maakt onderdeel uit van het concern De Hoop. “Stichting Vrienden van De Hoop is verantwoordelijk voor de werving, administratie en besteding van giften aan Chris en Voorkom!” Daarom is het mogelijk om op dit platform een actie te starten voor het werk van Chris en Voorkom!

 
 

Christelijke ondersteuning voor kinderen en jongeren

Stichting Chris en Voorkom! is verbonden met De Hoop. De stichting richt zich op kinderen en jongeren. Met ‘Chris’ bieden zij kinderen en jongeren aandacht via chat en e-coaching. Daarnaast verzorgt Chris op maat trainingen, voorlichtingen en coaching, bijvoorbeeld over groepsdruk of het aanpakken van pestgedrag. Chris biedt ook ondersteuning aan ouders. Met ‘Voorkom!’ geeft de stichting kinderen en tieners voorlichting over middelengebruik. Dit gebeurt via preventielessen die voornamelijk op scholen worden gegeven. Dit alles gebeurt op christleijke grondslag.

De Stichting wordt grotendeels gaande gehouden door vrijwilligers. Maar natuurlijk zijn er wel allerlei kosten: denk aan computers, materialen, reiskosten. Helpt u mee zodat kinderen en jongeren de hulp krijgen die ze nodig hebben? Zorgt u voor voorlichting op christelijke basis?
 
 

Corona update

Stichting Chris en Voorkom! is hard getroffen door de coronacrisis. Gelukkig kan de chat en e-coaching doorgaan, door vrijwilligers die uit hun eigen huis werken. Voor Voorkom! is de situatie een stuk zorgelijker. De trainingen op scholen kunnen niet doorgaan. Hierdoor krijgen jongeren niet de informatie die ze nodig hebben én loopt de stichting veel inkomsten mis. Helpt u Chris en Voorkom! juist in deze tijd? Sommige gezinnen staan extra onder druk doordat de scholen gesloten zijn.