Ontwikkeltraject

van totaal € 21.000 (0%)

Bij het ontwikkeltraject werken cliënten aan hun persoonlijke ontwikkeling en groei en wordt hun kans op een baan vergroot.

“Ik dacht dat ik niet meer kon leren. Nu ben ik dik geslaagd en alweer bezig met de volgende stap in mijn opleiding.” Jan (63) is deelnemer van het ontwikkeltraject van De Hoop. Dankzij dit programma hebben oud-cliënten een grotere kans op een betaalde baan, bijvoorbeeld als ervaringsdeskundige. Ook stromen studenten door naar andere vervolgopleidingen binnen de zorg. Zo kunnen ze hun eigen ervaringen inzetten om anderen te helpen. Jan: “Het is maatwerk, afgestemd op de deelnemer. Samen met de begeleiding kijk je welke talenten je wilt ontwikkelen en wat hiervoor nodig is.”

Het ontwikkeltraject draait grotendeels op giften.
Jouw gift aan dit project werkt twee kanten op. Jan deelt hoop uit aan de cliënten die nog middenin hun behandeling zitten. Zijn voorbeeld helpt hen om de goede weg in te slaan, naar een verslavingsvrij leven. Tegelijkertijd is dit traject ook cruciaal voor Jan zelf. Dankzij jouw gift bouwt hij aan zijn eigen toekomst.

Door het bekijken van dit filmpje krijg je een indruk van de opleidingsschool.

Help mee oud-cliënten op te leiden tot ervaringsdeskundige. Steun de interne opleidingsschool ervaringsdeskundigheid door voor hen een actie te starten of een donatie te doen.

Welke leuke actie bedenk jij?

 

Start actie Doneer nu

Bekijk alle

Update Interne Opleidingsschool juni

04-06-2020 | 12:43 Projectleider Sjaak geeft ons een update over de huidige situatie bij de Interne opleidingsschool.    ‘Ik ben zo trots op iedereen. In het begin van de coronacrisis moesten we ontzettend wennen aan het beeldbellen en thuiswerken. Maar het is gelukt. We laten ons werk zo mogelijk online doorgaan: lessen, coaching, interne- en externe opleidingen, intervisie en ga zo maar door. Bij de Interne Opleidingsschool van De Hoop leren (oud-) cliënten hoe zij hun ervaring met verslaving en psychische problemen kunnen inzetten om anderen te helpen. Veel deelnemers bereiden zich voor op een betaalde baan in de zorg als ‘Ervaringswerker’.  Een belangrijk deel van onze opleiding zijn de stages. Die kunnen natuurlijk niet online plaatsvinden. We losten het op door te schuiven met de tijden. Een aantal theoretische vakken hebben we naar voren gehaald. In plaats van in het voorjaar beginnen veel stages in juni, nu de maatregelen worden versoepeld. Waar dit kan, gaan de activiteiten van onze school door. De deelnemers werken in de moestuin, sportactiviteiten gebeuren buiten, zodat de onderlinge afstand gewaarborgd blijft.  Daarnaast blijven getrainde ervaringswerkers van HopeAlive bellen met oud-cliënten om ze te ondersteunen met het clean blijven. Vanaf juni komen een aantal leerlingen voor het eerst weer fysiek naar school. Hiervoor is veel werk verzet zodat de school voldoet aan alle maatregelen.'
Lees meer