Interne Opleidingsschool Ervaringsdeskundigheid

van totaal € 21.000 (0%)

De Interne Opleidingsschool geeft cliënten en oud-cliënten van De Hoop de kans zich te ontwikkelen tot gecertificeerd ervaringsdeskundige. In één jaar worden ze via interne coaching, training en een externe opleiding geholpen een portfolio op te bouwen die een goede startpositie geeft voor een vervolgstudie en/of betaalde baan in de zorg. De overheid hecht steeds meer waarde aan ervaringsdeskundigen, omdat zij bij uitstek weten waar iemand met een verslaving of psychische problemen doorheen gaat. Het is ook een prachtige kans voor oud-cliënten om hun bestaan weer op te bouwen.

Door het bekijken van dit filmpje krijg je een indruk van de opleidingsschool.

Help mee oud-cliënten op te leiden tot ervaringsdeskundige. Steun de interne opleidingsschool ervaringsdeskundigheid door voor hen een actie te starten of een donatie te doen.

Welke leuke actie bedenk jij?

 

Start actie Doneer nu

Bekijk alle

Update Interne Opleidingsschool juni

04-06-2020 | 12:43 Projectleider Sjaak geeft ons een update over de huidige situatie bij de Interne opleidingsschool.    ‘Ik ben zo trots op iedereen. In het begin van de coronacrisis moesten we ontzettend wennen aan het beeldbellen en thuiswerken. Maar het is gelukt. We laten ons werk zo mogelijk online doorgaan: lessen, coaching, interne- en externe opleidingen, intervisie en ga zo maar door. Bij de Interne Opleidingsschool van De Hoop leren (oud-) cliënten hoe zij hun ervaring met verslaving en psychische problemen kunnen inzetten om anderen te helpen. Veel deelnemers bereiden zich voor op een betaalde baan in de zorg als ‘Ervaringswerker’.  Een belangrijk deel van onze opleiding zijn de stages. Die kunnen natuurlijk niet online plaatsvinden. We losten het op door te schuiven met de tijden. Een aantal theoretische vakken hebben we naar voren gehaald. In plaats van in het voorjaar beginnen veel stages in juni, nu de maatregelen worden versoepeld. Waar dit kan, gaan de activiteiten van onze school door. De deelnemers werken in de moestuin, sportactiviteiten gebeuren buiten, zodat de onderlinge afstand gewaarborgd blijft.  Daarnaast blijven getrainde ervaringswerkers van HopeAlive bellen met oud-cliënten om ze te ondersteunen met het clean blijven. Vanaf juni komen een aantal leerlingen voor het eerst weer fysiek naar school. Hiervoor is veel werk verzet zodat de school voldoet aan alle maatregelen.'
Lees meer