Update Interne Opleidingsschool juni

04-06-2020 | 12:43

Projectleider Sjaak geeft ons een update over de huidige situatie bij de Interne opleidingsschool. 

 

‘Ik ben zo trots op iedereen. In het begin van de coronacrisis moesten we ontzettend wennen aan het beeldbellen en thuiswerken. Maar het is gelukt. We laten ons werk zo mogelijk online doorgaan: lessen, coaching, interne- en externe opleidingen, intervisie en ga zo maar door.

Bij de Interne Opleidingsschool van De Hoop leren (oud-) cliënten hoe zij hun ervaring met verslaving en psychische problemen kunnen inzetten om anderen te helpen. Veel deelnemers bereiden zich voor op een betaalde baan in de zorg als ‘Ervaringswerker’. 

Een belangrijk deel van onze opleiding zijn de stages. Die kunnen natuurlijk niet online plaatsvinden. We losten het op door te schuiven met de tijden. Een aantal theoretische vakken hebben we naar voren gehaald. In plaats van in het voorjaar beginnen veel stages in juni, nu de maatregelen worden versoepeld.

Waar dit kan, gaan de activiteiten van onze school door. De deelnemers werken in de moestuin, sportactiviteiten gebeuren buiten, zodat de onderlinge afstand gewaarborgd blijft.  Daarnaast blijven getrainde ervaringswerkers van HopeAlive bellen met oud-cliënten om ze te ondersteunen met het clean blijven. Vanaf juni komen een aantal leerlingen voor het eerst weer fysiek naar school. Hiervoor is veel werk verzet zodat de school voldoet aan alle maatregelen.'