Bemoediging voor cliënten bij De Hoop

Nog te gaan

Voor veel cliënten die zijn opgenomen bij De Hoop is de kerstperiode een verdrietige en eenzame tijd. Daarom kun jij naast hen staan door het geven van een kerstattentie. Wil jij een cliënt steunen in deze moeilijke tijd? Doe dan mee en geef voor 14,- euro voor een boekje met 'knipoogjes'. Kleine, bemoedigende en luchtige gedichtjes om psychische problemen bespreekbaar te maken.

Schrijfster en oud-cliënte Joukje vertelt: “Zelf worstelde ik een tijd met angst- en dwangstoornissen en had ik therapie bij De Hoop. In die tijd pakte ik het schrijven weer op en ontstonden mijn eerste knipoogjes. Deze kleine gedichtjes schreef ik eerst voor mezelf, om te verwerken. Soms lijkt je leven meer op ‘overhoop’ en ‘overleven'. Tegelijkertijd is er hoop. Vanuit dit perspectief schrijf ik over geloof, groei, gestoei, gezondheid en genade. Het liefst met een beetje luchtigheid, een knipoogje. Bijvoorbeeld over geluk, dat je je laat raken door kleine, mooie dingen. Verder heb ik het over gestoei in jezelf en over hoop. Hoop is mijn lievelingswoord. Ik schrijf ook over moeilijk dingen, maar altijd vanuit het perspectief dat er Hoop is. Zo mooi dat ik er anderen nu mee kan bemoedigen!"

Bemoedig een cliënt en geef een uniek kerstgeschenk voor 14 euro!

Bekijk alle
04-12-2023 | 19:45
04-12-2023 | 19:32
03-12-2023 | 17:58 Dankbaar ben ik dat ik voor iemand van betekenis mag zijn als een lichtje in deze donkere dagen. Ik wens jullie allen mooie dagen toe 🙏
30-11-2023 | 20:39 Ik gun dit geen één mens. Fijn om mee te kunnen doen.We zijn allemaal gemaakt door de Vader. Kijken naar je medemens met Jezus ogen. Dan kan je niet anders!
29-11-2023 | 20:35 Ik wil solidair zijn met de vrouwen van de Hoop en hen laten weten dat wij aan hen denken dmv deze actie.