KJP in actie!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 25.000 (85%)

“ Geef de kinderen en jongeren in de kliniek een veilige en rustige plek. Een plek waar ze veiligheid mogen ervaren om te werken aan hun toekomst."

 

Eind maart gaan de jongeren die verblijven in de Kinder- en jeugdkliniek ‘De Optimist’ verhuizen binnen het terrein van De Hoop in Dordrecht. Grote delen van de meubels, matrassen, bedden en kasten kunnen niet meer mee met de verhuizing en zijn al een tijd toe aan vervanging.

Psychiater en tevens regie behandelaar op De Optimist, Chris Verhagen, zegt hier het volgende over: “ Onze jongeren verdienen een fijne plek. We moeten er voor hen echt iets moois van maken”.

De wens is om een huiselijke sfeer te creëren met genoeg ruimte voor de jongeren. Een plek waar warme kleuren gebruikt kunnen worden voor een vriendelijke uitstraling en waar meubels op elkaar aan sluiten. Dit creëert een fijne plek om te werken en te wonen. Een plek waar de jongeren zich enigszins thuis kunnen en mogen voelen. Deze wens en de zuinige leefwijze van de afgelopen jaren zorgen ervoor dat er nieuwe spullen aangeschaft moeten worden om dit te kunnen realiseren.

Deze jongeren zitten in de leeftijdsgroep van ongeveer 14 tot en met 20 jaar en verblijven gemiddeld 14 weken in de kliniek. Verschillende uitzonderingen kunnen er voor zorgen dat jongeren zowel korter als langer op de kliniek kunnen verblijven. In die 14 weken krijgen ze een pittig behandel programma te verwerken. Werken aan hun toekomst vraagt van hen veel inzet en hoe fijn is het als je dit kunt doen in een omgeving waar je rust vindt, op een goed bed kunt slapen en je veilig kunt voelen.

Het personeel van de Kinder- en Jeugd Psychiatrie komt daarom in actie voor dit project en zamelen geld in om een hele nieuwe inrichting van de kliniek te kunnen aanschaffen. Steun jij hen? Steun jij jongeren van Kinder- en jeugdkliniek? Je gift hoe groot of klein is van harte welkom!

Medewerkers van de Kinder- en jeugdkliniek ‘De Optimist’ zetten zich in om de jongeren een mooie verblijfsplek te kunnen geven.

Wilt u met uw kerk een (extra) collecte houden? Of wilt u met uw bedrijf het project steunen? Neem dan contact op met Vrienden van De Hoop, 078-6111355 of doneer op ons rekeningnummer NL06INGB0000383838 vermeld dan graag bij de omschrijving inrichting KJP Dordrecht

Heb je zelf zorg nodig? Kijk dan hier

Bekijk alle
25-12-2023 | 18:53 JESAJA 58:6-14
26-09-2023 | 11:10
20-07-2023 | 11:25
11-07-2023 | 16:08
23-06-2023 | 11:04
Bekijk alle

Verhuisd!

04-04-2023 | 16:50 De afgelopen dagen zijn er heel wat busjes en verhuiswagens heen en weer gereden op het terrein van De Hoop in Dordrecht. De hele afdeling KJP verhuisde naar hun nieuwe onderkomen. Van het op deze pagina binnengekomen bedrag konden al een paar mooie meubels besteld worden om de jongeren een fijne omgeving te bieden. Wat een verschil al he! We hopen dat de jongeren snel zullen wennen.
Lees meer