Geestelijke verzorging bij De Hoop

van totaal € 10.000 (7%)

Veel van de cliënten horen bij De Hoop pas voor het eerst over God. Sommigen willen Hem volgen, maar weten weinig van een christelijke levenswandel. Andere cliënten hebben juist worstelingen als het gaat om een geloof in God door pijn uit het verleden. Voor hen allen kan De Hoop pastorale gesprekken bieden.

De Hoop biedt pastorale gesprekken en organiseert conferenties.

Pastorale gesprekken
Veel van de cliënten horen bij De Hoop pas voor het eerst over God. Sommigen willen Hem volgen, maar weten weinig van een christelijke levenswandel. Andere cliënten hebben juist worstelingen als het gaat om een geloof in God door pijn uit het verleden. Voor hen allen kan De Hoop pastorale gesprekken bieden. Deze gesprekken vallen niet binnen de gefinancierde behandeltijd. Dat is fijn, want hierdoor kan het pastoraat los van de andere behandelingen opereren, maar het betekent ook dat we specifiek voor dit project dus geld via een andere weg moeten vinden. Steun daarom dit project!

Conferenties
Tijdens georganiseerde conferenties rond pastoraat komen vooral externe sprekers (over het algemeen voorgangers) spreken over thema's op een Bijbelse wijze. Dit zijn vaak onderwerpen waar cliënten veel mee worstelen, zoals afwijzing en seksualiteit, maar ook het belang van het volgen van Christus. Bij De Hoop worden ook Bijbels uitgedeeld aan cliënten (opgenomen of in ambulante zorg) die geen budget hebben om een eigen Bijbel aan te schaffen en tijdens activiteiten. 

Bekijk alle
20-08-2021 | 16:47 Aan: om het hart van De Hoop
20-08-2021 | 16:13 Aan: om het hart van De Hoop
20-08-2021 | 16:11 Aan: om het hart van De Hoop
20-08-2021 | 15:47 Aan: om het hart van De Hoop
20-08-2021 | 14:15 Aan: om het hart van De Hoop We geven graag, omdat je iets vraagt voor een ander! Dat siert je als mens.
Bekijk alle

Pastorale gesprekken tijdens corona

14-04-2020 | 15:25  Tijdens de coronacrisis gaan de pastorale gesprekken gewoon door. Maar wel op een heel andere manier. We legden contact met Dirk de Boer, coördinator pastoraat, om hem te vragen hoe dat nu in zijn werk gaat. 
Lees meer