Drieduizend euro geschonken voor aanschaf oven

24-01-2018 | 10:27

Inloophuis De Hoop in Dordrecht werd opnieuw verrast door kringloop Habbekrats. Onlangs heeft kringloop Habbekrats al kerstpakketten geschonken aan bezoekers van het Inloophuis. Het Inloophuis is een plek voor dak- en thuislozen, mensen aan de rand van de samenleving en mensen die op welke wijze dan ook op zoek zijn naar hulp. Per dag weten zo’n 85 tot 120 mensen de weg naar het Inloophuis te vinden waar men terecht kan voor een goed gesprek, kop koffie, douchen, eten, kleding, haar knippen, kleding wassen en hulp bij administratieve zaken en ondersteuning bij het vinden van verdere professionele hulp.

Toen het bestuur van kringloop Habbekrats via de beheerder van het Inloophuis hoorde dat de oven nodig vervangen moest worden, werd er besloten om nog een schenking van ruim 3.000 euro te doen, zodat er een nieuwe professionele oven met accessoires kon worden aangeschaft. Deze oven wordt gebruikt om de bezoekers van een warme maaltijd te kunnen voorzien. Voor een groot aantal van de bezoekers is dit de enige warme maaltijd die ze die week krijgen. Het streven van de vrijwilligers van de inloop is dan ook om iedere week minimaal één keer een warme maaltijd aan te kunnen bieden.

Woensdag 17 januari is er voor het eerst dit jaar weer een warme maaltijd bereid. De vrijwilligers in de keuken waren dan ook erg blij met de nieuwe oven. Esther Stoop en Tiny Verveer waren, namens kringloop Habbekrats, die ochtend aanwezig om te zien hoe er met plezier gebruik werd gemaakt van de geschonken oven. Er wordt op zo’n dag voor ongeveer 100 tot 120 bezoekers een maaltijd klaar gemaakt. Een hele klus dus. Maar het is mooi om dit voor de naaste te kunnen doen!

De vrijwilligers van Kringloop Habbekrats zijn blij dat ze op deze manier hun steentje kunnen bijdragen aan praktische hulp voor mensen die het moeilijk hebben. De kringloopwinkel is gevestigd in H.I.Ambacht aan het Tasveld 11. U kunt hier iedere dinsdag terecht, ’s morgens van 9-12 uur en ’s avonds van 19-21 uur. Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit soort schenkingen? Dat kan door eens te gaan winkelen bij deze kringloop, of door u overtollige nette spullen bij hen aan te bieden.