Vrienden van De Hoop

Vrienden van De Hoop zorgt voor de fondsenwerving van het werk van De Hoop en een aantal stichtingen die aan De Hoop verbonden zijn. Dat doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met heel veel mensen die De Hoop een warm hart toedragen.

De Hoop bestaat al ruim veertig jaar. In al die tijd hebben heel veel mensen financieel bijgedragen aan het werk, zodat mensen in nood een nieuw leven kunnen beginnen. Particulieren, kerken, zakenlieden... allemaal deden en doen ze mee. Hun giften worden ingezameld via Vrienden van De Hoop.

Vrienden van De Hoop organiseert ook een aantal sponsorevenementen. Zo is er Cycle for Hope. Bij dit evenement voor fietsers kunnen mensen kiezen uit een Toertocht, een mountainbiketocht, of een estafettetocht van maar liefst 1.200 kilometer langs de randen van Nederland. Dat allemaal om hoop te geven aan wie geen hoop meer heeft.

Vrienden van De Hoop organiseert ook Vrouwen lopen voor Vrouwen. Via een aantal wandeltochten in heel Nederland - en één hardloopevent - halen de vrouwen geld op voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen en voor vrouwen die samen met hun kinderen worden opgenomen bij De Hoop.

Er zijn nog veel meer activiteiten. Neem eens een kijkje op www.vriendenvandehoop.nl voor een volledig plaatje. Vrienden van De Hoop heeft een ANBI-status, wat betekent dat giften aan ons aftrekbaar zijn van de belasting.